Magyar English
Elérhetőségeink
Főoldal
Pegazus Transzfer, Főoldal
Pegazus Transzfer


MENNYI LEHET AZ ÖN VÁRAKOZÁSA:

AKCIÓS - GYŰJTŐTRANSZFEREKNÉL, LAST MINUTE TRANSZFEREKNÉL: a megadott időpont szerinti indulással

PEGAZUS TELEKOCSI esetében: maximum 2 óra

NORMÁL - GYŰJTŐTRANSZFEREKNÉL: maximum 1 óra

ÜZLETI TRANSZFEREKNÉL: maximum 30 perc

VIP / PRIVÁT vagy EXTRA-VIP TRANSZFEREKNÉL: NINCS VÁRAKOZÁS más utas miatt!

( Lakcímről a reptérre történő szállítás esetében a reptérre való érkezés történhet előbb,
a reptérről a lakcímre történő szállításnál a reptérről való elindulásnál lehet várakozás.
A várakozást MINDIG AZ UTAS KIÉRKEZÉSÉTŐL SZÁMÍTJUK,
AMI REPÜLŐGÉP EREDETI ÉRKEZÉSI IDEJE +40 PERC!

Amennyiben a repülőgép érkezése az eredetitől korábbi időpontban történik, mi akkor is az eredeti érkezés szerint számítjuk az utas felvételt!


Amennyiben az utas repülőgépe késve érkezik és nem tud kiérkezni a megadott utasfelvétel időpontja+30 percig (illetve Pegazus Telekocsi esetében a megadott 30 perces időintervallumban) az utasfelvételi ponthoz, akkor az adott autónk nem tudja megvárni. (Utitársak is tudomásul veszik, hogy várniuk kell.) Ekkor a következő járataink szabad helyeit tudjuk felajánlani (de nem kötelező jelleggel!). Amennyiben autónk 30 percnél tovább várakozik az utasra, akkor várakozási díjat vagyunk kénytelenek felszámolni, mely összege 1.500,-Ft minden megkezdett fél órára vonatkozóan!

Ha az utas nem fogadja el a felajánlott lehetőséget és amennyiben kapacitásunk engedi, úgy privát-transzfer tudunk külön díjazás mellett biztosítani. Az e fajta kellemetlenségek elkerülése érdekében a megrendeléskor választhatja FLEXI-transzfer kiegészítő szolgáltatásunkat (ára: 2.500,-Ft/fő), melyről -> további információk itt! -> .
A már befizetett viteldíjat a PEGAZUS TRANSZFER nem köteles visszafizetni, a még ki nem fizetett díjat pedig a PEGAZUS TRANSZFER jogosult kiszámlázni!

 

UTAZÁSI FELTÉTELEK

A PEGAZUS TRANSZFER CÉLJA

1. A PEGAZUS TRANSZFER kijelenti, hogy a személyszállítási tevékenység végzéséhez valamennyi hatósági engedéllyel rendelkezik és a jogszabályokban előírt kötelezettségeinek eleget tett.
A PEGAZUS TRANSZFER az utasok közúti, nem menetrendszerű személyszállítását, gyűjtő-terítő járatként látja el Budapest Ferihegy Repülőtér, Bécs Schwechat Repülőtér, Pozsony Repülőtér illetve egyéb célpontok viszonylatában, előre meghatározott, az érvényes árlistában szereplő áron.

2. Az utazási szerződés akkor jön létre, amikor az utas vagy képviselője a PEGAZUS TRANSZFER ajánlata szerint a szolgáltatásokat megrendelte, a megrendelést a PEGAZUS TRANSZFER elfogadta, az utas a viteldíjat megfizette vagy az előre rögzítve vállalta a szállításkor történő fizetést vagy az átutalást. Ez mindig a PEGAZUS TRANSZFER visszaigazolása alapján lehetséges.

FIZETÉS MÓDJA

3. A viteldíjat az alábbi formákban lehet rendezni:

Külön megállapodás hiányában a viteldíj teljes összege az utazás megkezdése előtti 48 óráig beérkezően, minden külön felhívás nélkül esedékessé válik, ellenkező esetben a PEGAZUS TRANSZFER a szolgáltatást egyoldalúan felfüggesztheti.
A nem forintban történő átutalásoknál (EUR, GBP, ... stb.) az ügyfél tudomásul veszi, hogy a banki átváltásból illetve az ebből eredő egyéb banki költségekből keletkező többletköltség őt terheli, melyet a PEGAZUS TRANSZFER továbbszámláz az ügyfél felé!

Amennyiben az Utas első útja a reptérről irányul szükséges előre rendezni a viteldíjat.

MEGRENDELÉS 4. Megrendeléseket az alábbi helyeken és formákban fogadunk el:

72 órán belül telefonos egyeztetés:

A megrendeléseket minden esetben visszaigazoljuk.

Amennyiben a megrendelő az utazás előtti nap 19 óráig nem kapja meg sms vagy e-mail formájában az értesítést a pontos indulásról, úgy feltétlenül hívja fel telefonszámunkat egyeztetés céljából!


A 72 óra a gép landolása/ indulása minusz 4 órával számolandó.


5. Megrendelésekhez a következő adatok megadása szükséges: pontos név, telefonszám, e- mail cím, az indulás / érkezés helyének pontos címe (kiállási cím), utasok száma, az utazás dátuma, úticél, a repülőtérre való érkezésének és visszaérkezés pontos időpontja, a repülőgép járatszáma,csomagmennyiség, egyéb kérések. Amennyiben a megrendelő nem a megrendelésben szereplő névre és címre kéri a számlát, akkor az köteles előre jelezni! Amennyiben az utas nem jelzi előre, akkor tudomásul veszi és elfogadja, hogy a számla a megrendelésben szereplő névre és címre lesz kiállítva!

6. Megrendelésben az utas köteles előre jelezni, ha extra csomagmennyiségre kell számítani a szállításkor. Az utas jogosult a kézipoggyászán (55 x 40 x 20cm, max. 10kg) kívül 1 db normál méretű bőrönd / fő, maximum 25 kg / fő-t meg nem haladó súlyú poggyászt magával vinni. Ezt meghaladó darabszámú, méretű vagy súlyú poggyász szállításának vállalása esetén további díj fizetendő. Nem szokványos poggyászok közül gyermekkocsi szállítása térítésmentes, egyebek szállítási díja megbeszélés tárgyát képezik. Amennyiben előre nem jelezte az extra poggyász mennyiséget, úgy a PEGAZUS TRASZFER KFT. jogosult az extra poggyász nem szállítására, vagy amennyiben az extra csomag szállítását meg tudja oldani akkor a megrendelő vállalja az extra poggyász költségét és az ezzel kapcsolatosan felmerülő összes költséget. (pl., parkolódíj, várakozási díj ... stb.)

7. A megrendelések a beérkezés sorrendjében kerülnek visszaigazolásra és teljesítésre.

MÓDOSÍTÁSOK

8. A megrendelés módosítására legkésőbb az utazás megkezdése előtt minimum 72 órával van lehetőség, amennyiben az, más korábban elfogadott megrendeléssel nem ütközik.
Amennyiben a módosítás más megrendeléssel nem egyeztethető össze a PEGAZUS TRANSZFER nem köteles azt elfogadni, de akkor az utas számára további költséget sem jelent.

9. A megrendelés lemondására költségmentesen az utazás megkezdése előtt minimum 72 órával van lehetőség.
Az utazás megkezdése előtt, 72 órán belül a megrendelő nem tarthat igényt a visszatérítésre vagy nem előre történő fizetés esetén a teljes viteldíj kiszámlázásra kerül! A Pegazus Transzfer esetlegesen elírásokért felelősséget nem vállal, a visszaigazolásban szereplő viteldíj a helytálló minden esetben, amit kiközlük foglalás után 24 órán belül.


10. Oda-vissza történő utazás esetén, amennyiben a visszaút időpontja eltér az előre egyeztetett időponttól, azaz másik időpontra módosul és azt legalább 24 órával korábban jelzi a megrendelő, lehetőség van a módosításra, de ebben az esetben az utas tudomásul veszi, hogy igazodva a többi utashoz, előfordulhat, hogy PEGAZUS TRANSZFER a kért időponttól eltérően tudja a szállítást vállalni. A megrendelő vállalja, hogy módosítási díjat, a hivatalos árak szerint megfizeti!

11. A PEGAZUS TRANSZFER vagy partnercége a megrendelőkkel minden esetben egyezteti a pontos utazási időpontokat és fizetendő díjakat. A utasnak minden esetben meg kell adnia a telefonszámát!

12. PEGAZUS TRANSZFER fenntartja magának az indulás időpontjának változtatási jogát, amiről értesíti utasait.

13. Amennyiben nem a cégen kívül álló okból az utas szállítása nem kivitelezhető, a PEGAZUS TRANSZFER minden ebből származó költséget megtérít azzal, hogy a térítés összege nem lehet magasabb, mint az eredeti viteldíj.

14. Ha az aktuális árjegyzék nem tartalmazza a feltüntetett helyiségeken kívüli településekről történő indulás viteldíját, azt előzetesen PEGAZUS TRANSZFER a megrendelővel minden esetben egyezteti.

15. Induláskor a kiállási címek számától függően max. 20 perces eltolódások előfordulhatnak.

16. A PEGAZUS TRANSZFER a vállalt személyszállítást további fuvarozókkal, alvállalkozókkal is elvégeztetheti változatlan feltételek mellett.

17. A PEGAZUS TRANSZFER nem tartozik felelősséggel az utassal szemben ha az utazás elháríthatatlan külső ok (vis maior-határon lévő torlódás, háború, terrorizmus, belső zavargás, sztrájk, járvány, természeti katasztrófa) miatt hiúsul meg. (Ptk.399. §-a ) Ha a szerződés teljesítése az utazás során ellehetetlenül, a PEGAZUS TRANSZFER az utas érdekében a tőle elvárható legnagyobb gondossággal köteles eljárni.

18. A PEGAZUS TRANSZFER nem köteles gyerekülést biztosítani a gépjárműbe a KRESZ kimondja (1/1975. II. 5. KPM.-BM együttes rendelet a közúti közlekedés szabályai) hogy a gyermeket nem kell biztonsági rendszerben rögíteni:

-ha személygépkocsis személyszállítást végző gépkocsi hátsó ülésén utazik.


MENETIDŐ, VÁRAKOZÁS, KEDVEZMÉNYEK

19. A PEGAZUS TRANSZFER mindent megtesz annak érdekében, hogy az utas az úticélt biztonságban és időben elérje, azonban az utazás időtartama függ az időjárási, az út és forgalmi viszonyoktól is. (Menetidő: Szeged és környéke- Bp. reptér és Győr és környéke- Bp. reptér 120 perc, Győr és környéke - Bécs reptér és Pozsony reptér 90 perc)

20. A menetidő az útviszonyoktól függően, például téli időszakban akár 1/2 - 1 órával óra is hosszabb lehet. Ennek figyelembevételével kerül az indulási időpont meghatározásra.

21. A PEGAZUS TRANSZFER nem tartozik felelősséggel a nem befolyásolható események (Pl. balesetből adódó útlezárás, torlódás,  határon ki és belèpés várakozás, időjárás okozta rossz útviszonyok, gyűjtő járat esetén az utastárs késése miatti késés, stb.) következtében előforduló késésért, azonban mindent megtesz az ilyen események okozta késések elkerülése érdekében.

22. Az utasokat PEGAZUS TRANSZFER előre tájékoztatja, hogy érkezéskor a gépjármű hol fog várakozni. Amennyiben az utas nincs ott az előre tájékoztatott időpontban és helyen, úgy a PEGAZUS TRANSZFER felé a parkolási díj megfizetését kérhetjük.

23. PEGAZUS TRANSZFER speciális esetekben fenntartja magának a jogot, hogy - különösen, ha a gépjármű több repülőgépről is vár utasokat - hosszabb várakozási idővel biztosítsa a személyszállítást (ld. még 23.pont!).

24. Repülőgéppel késve érkező utasok esetén a megállapodottól eltérően várakozás előfordulhat a repülőtéren. Gyűjtőtranszfereknél (akciós-, last minute-, normál- és üzleti-gyűjtőtranszferek esetében) a legkésőbbi utasfelvételi időponthoz képest maximálisan akár 30 perccel növekedhet a várakozási idő.

Ebbe beletartozik az is, ha egy előző járat késése miatt csúszik az indulás vagy forgalmi akadály miatt!

Érkezéskor a repülőtéren történő várakozást mindig a kiérkezéstől számoljuk, ami a repülőgép eredeti érkezési ideje +40 perc!
Amennyiben az utas repülőgépe előbb érkezik, akkor is ez az időpont szerint történhet az utas felvétel!


Amennyiben az utas repülőgépe késve érkezik és nem tud kiérkezni a megadott utasfelvétel időpontja+30 percig (illetve Pegazus Telekocsi esetében a megadott 30 perces időintervallumban) az utasfelvételi ponthoz, akkor az adott autónk nem tudja megvárni. (Utitársak is tudomásul veszik, hogy várniuk kell.) Ekkor a következő járataink szabad helyeit tudjuk felajánlani (de nem kötelező jelleggel!). Amennyiben autónk 30 percnél tovább várakozik az utasra, akkor várakozási díjat vagyunk kénytelenek felszámolni, mely összege 1.500,-Ft minden megkezdett fél órára vonatkozóan!

Ha az utas nem fogadja el a felajánlott lehetőséget és amennyiben kapacitásunk engedi, úgy privát-transzfer tudunk külön díjazás mellett biztosítani. Az e fajta kellemetlenségek elkerülése érdekében a megrendeléskor választhatja FLEXI-transzfer kiegészítő szolgáltatásunkat (ára: 2.500,-Ft/fő), melyről -> további információk itt! -> .
A már befizetett viteldíjat a PEGAZUS TRANSZFER nem köteles visszafizetni, a még ki nem fizetett díjat pedig a PEGAZUS TRANSZFER jogosult kiszámlázni!

 

Az időben megérkező utasok tudomásul veszik, hogy utastársuk gépének késése esetén növekedhet ennyivel a várakozási idő!

VIP-transzferek esetében nincs másik utas miatti várakozás!

25. Repülőgéppel késve érkező utasok esetén - a többi utas érdekében - a 24.pont szerint a PEGAZUS TRANSZFER az eredeti utasfelvételi időpontot maximálisan 30 perccel tudja eltolni, ennek megfelelően nem köteles tovább várakozni.

26. Az utas poggyászának, kézicsomagjának őrzéséről az utazás során maga köteles gondoskodni.

27. Az utazás során az Utas által a buszban okozott kárért az Utas közvetlenül tartozik anyagi felelősséggel.

28. A gépjárműben tilos szállítani veszélyes (gyúlékony, maró, mérgező, radioaktív, stb.) anyagot, lőfegyvert, szúró- és vágóeszközt, közízlést sértő tárgyat, olyan tárgyat, amely a többi utas épségét veszélyezteti vagy a gépjárművet megrongálhatja vagy beszennyezheti.

29. Amennyiben az Utas ittas, bódító hatású szer hatása alatt van, fertőző vagy visszatetszést keltő betegségben szenved, ruházata, poggyásza szennyezett - az utazásból kizárható.

30. A szolgáltatás során a PEGAZUS TRANSZFER bizonyítható hibája kapcsán felmerülő károkért kártérítési felelősséget vállal.

31. Bizonyos esetekben a megrendelő igénybe vehet kedvezményeket a viteldíjból. Ennek mértéke a hivatalos árlistáknál megtalálható.
A megrendelő tudomásul veszi, hogy az engedmények csak az ott feltüntetett módon lehet igénybe venni és a szolgáltató ellenőrizheti a jogosultságot (pl. gyermekkedvezménynél a gyermek korát).
Amennyiben a megrendelő nem a leírt módon jár el (pl. az oda-vissza kedvezménynél nem fizeti ki csak az egyirányú utat), akkor nem jogosult a kedvezményre, a még meg nem fizetett különbözetet köteles megfizetni!
A kedvezmények nem vonhatók össze!

32. A szolgáltatás kizárólag a fenti feltételek elfogadásával vehető igénybe. A megrendelő a megrendelés aláírásával illetve elektronikus úton történő továbbításával automatikusan elfogadja és tudomásul veszi az utazási feltételeket. Amennyiben a megrendelő több személy részére rendeli meg a szolgáltatásokat, aláírásával utastársai nevében is nyilatkozik ill. szerződéseket köt.

HATÁLYOSSÁG

33. A PEGAZUS TRANSZFER utazási feltételei 2010. július másodikától, legutolsó módosításai 2024. február elsejétől hatályosak, visszavonásig vagy módosításig.

Kelt: 2024. február 01.

REPTÉRI INFORMÁCIÓK


Budapest Airport
Vienna International Airport

Airport Bratislava


 

Útvonaltervezők

 

Útvonalterv

Mymap

 

 

Külföldi útvonaltervezők

 

Viamichelin

Google

 

 

 

Időjárás

 

Köpönyeg.hu

Országos meteorológiai szolgálat

Európai meteorológiai szolgálat

Autópálya információk


Autopalya.huÍgy kereshetnek ránk: Repülőtéri transzfer, Reptéri transzfer, Reptéri járat, Airport Minibus, Airport Taxi, Airport Transfer, Airport Shuttle, Letisko Taxi, Letisko Minibus, Aeroport Transfer, belföldi és külföldi személyszállítás, belföldi transzfer, Győr, Komárom, Tata, Tatabánya, Szeged, Kiskunfélegyháza, Kecskemét, Mosonmagyaróvár, Pápa, Veszprém, Székesfehérvár, Békéscsaba, Gyula, Orosháza, Szombathely, Sopron, Debrecen, Hajdúszoboszló, Nyíregyháza, Miskolc, Tiszaújváros, Tiszafüred, Eger, Gyöngyös vonzáskörzetében és Londonból, Angliából londoni repterekre.


PEGAZUS TRANSZFER © 2007-2023. - ADATVÉDELMI NYILATKOZAT